Henk ten Cate heeft een rol te pakken in Sleepers: 'Dacht dat ik in Bananasplit zat' (2024)

Serie

Janine van Rooden

&nbsp · &nbsp

Henk ten Cate heeft een rol te pakken in Sleepers: 'Dacht dat ik in Bananasplit zat' (1)

© Screenshot Videoland

Henk ten Cate in Sleepers

Delen

De meeste mensen kennen Henk ten Cate als voormalig voetballer en voetbaltrainer, maar de jonge generatie leert hem nu kennen als... acteur!

Hij schittert namelijk in het tweede seizoen vanSleepers.

Henk ten Cate

Henk speelt de rol van Jan-Willem, die het hoofd is van een politie-intelligencebureau. Hij is daarvooruitgekozen door niemand minder dan bedenker en hoofdrolspeler van de serie: Robert de Hoog. "Hij is gek op voetballen dus hij kijkt naar voetbalpraatprogramma's. In één daarvan zat ik en hij vond mij de geschikte persoon om voor die rol te vragen", vertelt de oud-voetballer voor de camera's van Videoland.

Bananasplit

Toen Henk het verzoek binnenkreeg kon hij het eerst niet helemaal geloven. "Ik dacht dat ik in Bananasplit zat. Ik heb het daarom een week op z'n beloop gelaten... totdat ik weer gebeld werd." Na dit telefoontje kreeg hij het script toegestuurd en zag hij het uiteindelijk wel zitten om de rol te spelen. "Toen heb ik ja gezegd."

Bekijk ook: de trailer van het tweede seizoen Sleepers

Sleepers

Naar eigen zeggen heeft de oud-voetbaltrainer op de set met 'de Champions League aan acteurs' gewerkt. "Ik heb heel veel geleerd in een korte tijd." Of we Henk nog eens terug gaan zien in een serie of film? "Het smaakt naar meer, maar om nou direct te zeggen van: ik ga daar iets in doen... ik ben vrij kritisch op mezelf dus ik wil dat zelf eerst eens heel goed bekijken voordat ik daarover beslissingen neem."

Sleepers is nu te zien op Videoland.

Tags en meer informatie

Henk ten Cate Nederlandse serie serie Sleepers Videoland
Alle tips

Henk ten Cate heeft een rol te pakken in Sleepers: 'Dacht dat ik in Bananasplit zat' (2)

Partnerbijdrage

Geniet van het nieuwste seizoen van Alex Hugo bij TV5MONDE

We kunnen weer genieten van de spannende avonturen van Alex Hugo. De voormalig agent uit Marseille is namelijk terug met nieuwe afleveringen op TV5MONDE.

Lees verder

LIVE Voetbal - Nations League: Nederland - Duitsland Vanavond20:40 - 21:35 · Sport Vanavond ontvangt het Nederlands elftal rivaal Duitsland. Net als Oranje voeren de Duitsers een verjongingskuur door. Zo moeten Florian Wirtz en Jamal Musiala de afgezwaaide Toni Kroos en Thomas Müller doen vergeten.
Tip We zijn er bijna! Vanavond20:35 - 21:25 · Informatief In het Spaanse nationaal park Monfragüe zijn veel bijzondere diersoorten te zien. Hier leeft de grootste populatie gieren ter wereld. Het reisgezelschap van We Zijn er Bijna! is onder de indruk. Daarna reizen ze door naar Portugal.
Laatste nieuws van TVgids.nl Meer nieuws 08:00 Carlo Boszhard over het belang van goede tv-decors: 'Het heeft wel degelijk invloed' 07:00 GTST Spoilers - maandag 16 t/m donderdag 19 september 2024 06:47 Vanavond op TV: Opsporing verzocht, Urk!, Patriots Day 02:24 De TV van gisteren: De Bondgenoten-kijkers blijven ondanks ontknoping verward achter 21:03 Montana Meiland geeft opheldering over plastische chirurgie: 'Wilde zelfverzekerder zijn'
De tv van gisteren Meer tv 10 sep De TV van gisteren: De Bondgenoten-kijkers blijven ondanks ontknoping verward achter
De nieuwste tips om te streamen Meer Tips 00:00 Kinds of Kindness 00:00 Evil Dead 09 SEP Million Dollar Island 09 SEP Jojo Rabbit 09 SEP Cold Water Therapy
Tip Enemy at the Gates Vanavond20:00 - 22:35 · Film In de Tweede Wereldoorlog is de Russische sluipschutterVasili Zajtzev een held in eigen land. Enemy at the Gatesvertelt zijn verhaal.
Tip The Tourist Vanavond20:25 - 22:29 · Film Nu zijn relatie is stukgelopen, is Frank in The Tourist wel even aan vakantie toe. Hij kiest voor een tripje naar Venetië. Dat wordt allesbehalve de luiervakantie die Frank voor ogen had.
Tip Opsporing verzocht Vanavond20:25 - 21:00 · Informatief Als presentatrice van Opsporing Verzocht beleeft Anniko van Santen een jubileum. Ze doet het programma twintig jaar. Omdat ze ook eindredacteur is, voelt het als een verlengstuk van haarzelf, vertelde ze aan Nouveau.
Tip Patriots Day Vanavond20:27 - 23:14 · Film Op 15 april 2013 ontploffen er tijdens de marathon van Boston twee bommen. Drie mensen komen om het leven, er vallen honderden gewonden. In de actiethrillerPatriots Day gaat Mark Wahlberg achter de daders aan.
Tip Urk! Vanavond20:28 - 21:34 · Informatief Gerda laat in deze aflevering van Urk! een pretecho maken. Moeder Jannie en tweelingzus Mathilde mogen natuurlijk niet ontbreken bij dit feestelijke moment. Ondertussen bewijst Greetje dat het stuken van een slaapkamer nog een vak apart is.
Tip Redding na de ramp Vanavond21:25 - 22:15 · Informatief Widlem stond op het punt naar zijn nieuwe adoptieouders in Nederland te gaan toen in januari 2010 een zware aardbeving Haïti trof.In deze aflevering van Redding na de Ramp is hij op zoek naar de Nederlandse militair die zich over hem ontfermde.
Tip The 355 Vanavond22:29 - 00:50 · Film Vrouwelijke spionnen slaan in The 355 de handen ineen om de wereld te redden van een vent met levensgevaarlijke plannen.
Tip Booksmart Vanavond22:54 - 00:57 · Film In Booksmart hebben hartsvriendinnenAmy en Molly tijdens hun schooltijd alle leuke dingen gemist.In één avond willen zedie schade gaan inhalen.

Toon meer tips

Henk ten Cate heeft een rol te pakken in Sleepers: 'Dacht dat ik in Bananasplit zat' (2024)

FAQs

Henk ten Cate heeft een rol te pakken in Sleepers: 'Dacht dat ik in Bananasplit zat'? ›

"Ik dacht dat ik in Bananasplit zat. Ik heb het daarom een week op z'n beloop gelaten... totdat ik weer gebeld werd en die zei: ik zal je het script sturen, dan kun je je misschien inleven in wat we van je verwachten. En toen dacht ik: oké dit is wel serieus.

Heeft Henk ten Cate een rol in Sleepers? ›

Na zijn rol in het tweede seizoen van de Videoland-misdaadserie Sleepers heeft hij de smaak te pakken. „Iedereen mag bellen”, zegt hij in de RTL 4-talkshow Renze. Ten Cate dacht toen hij gevraagd werd voor Sleepers in eerste instantie „meteen aan Frans Bauer”, die ooit Bananasplit maakte.

Wie is Henk in Sleepers? ›

In oktober 2015 accepteerde hij een functie bij de KNVB, als voorzitter van een werkgroep die zich buigt over het Nederlandse jeugdvoetbal. In het tweede seizoen van de videoserie Sleepers speelt Henk ten Cate de rol van Jan-Willem, die het hoofd is van een politie-intelligencebureau.

Welke serie speelt Henk ten Cate? ›

Henk ten Cate, dat is toch een voetbaltrainer? Klopt, maar de 69-jarige Amsterdammer blijkt over meer kwaliteiten te beschikken. Ten Cate heeft een rol gekregen in de misdaadserie Sleepers van Videoland.

Welke voetbalcoach speelt in Sleepers? ›

Ex-voetbaltrainer Henk ten Cate is nu ook acteur in Sleepers en krijgt bij Renze een mooi verrassingsbericht van Robert de Hoog 🔥 #sleepers #henktencate #acteren #renze kijktip.

Waarom nieuwe actrice Sleepers? ›

Door haar ervaringen met racisme, seksisme en stigmatisering in de tv-, film- en theaterwereld besloot ze na de publicatie van haar boek te stoppen met acteren. En dus ook niet terug te keren voor een nieuw seizoen Sleepers.

Is Sleepers echt gebeurd? ›

'Sleepers' is een film die gebaseerd is op een 'waar gebeurd verhaal'. De prent van regisseur Levinson heeft grote pretenties. De film wil zaken als seksueel misbruik en de vernietigende werking van een verblijf in tuchtscholen aan de kaak stellen.

Is Sleepers een goede serie? ›

Met een sterk tweede seizoen bewijst Videoland-serie Sleepers zich opnieuw als een van de betere misdaadseries van eigen bodem. Hoewel we in Nederland bepaald geen tekort hebben aan misdaadseries, bleek Videoland-serie Sleepers eind 2022 een welkome, eigengereide toevoeging aan het genre.

Waarom de naam Sleepers? ›

De term sleepers komt uit de wereld van de geheime diensten: mensen die in een bepaald land worden gestald en na een teken 'wakker worden gemaakt' om te gaan spioneren. Mede-scenarist Simon de Waal vertaalde dat met Robert de Hoog naar de politiewereld.

Wie is deze man Henk ten Cate? ›

Henk ten Cate speelt in het tweede seizoen van de Videoland-thrillerserie 'Sleepers'. De oud-profvoetballer en voormalige (assistent-)trainer van onder meer Ajax en FC Barcelona, dacht dat hij in eerste instantie in de maling werd genomen. Acteur en producent Robert de Hoog ontdekte Ten Cate.

Wat doet Henk ten Cate? ›

Henk ten Cate (Amsterdam, 9 december 1954) is een voormalig Nederlands voetballer en is tegenwoordig voetbaltrainer. Als voetballer kwam Henk ten Cate onder meer uit voor Vitesse, Go Ahead Eagles, Telstar en Heracles. Na zijn loopbaan werd hij assistent van Go Ahead Eagles-trainer Fritz Korbach.

Waar woont Henk ten Cate? ›

Ten Cate bezit een villa in Amstelveen, in 2007 gekocht voor €1,2 miljoen. Daarnaast bezit hij een appartement in Diemen van €290.000.

Waar is ten Cate trainer geweest? ›

De laatste trainersklus van Ten Cate was in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij in 2021 korte tijd de leiding had bij Al-Wahda. In zijn rijke loopbaan als trainer stond Ten Cate ook aan het roer bij onder andere NAC Breda, Vitesse en Ajax en was hij assistent bij onder meer Barcelona en Chelsea.

Wie speelt Henk in Sleepers? ›

Rolverdeling
ActeurPersonageRol
Hans KestingHenk van PraagCrimineel, Man Ans, Stiefvader Martin en Willem
Lineke RijxmanAns van PraagCrimineel, Vrouw Henk
Julmar SimonsDwightCrimineel
Chems Eddine AmarTarik MasinaTeamleider Regio Zuid
22 more rows

Wie is de beste coach aller tijden? ›

De beste trainers aller tijden
Pos.Naam% stemmen
1Sir Alex Ferguson66.22%
2Rinus Michels62.16%
3José Mourinho28.38%
4Helenio Herrera25.68%
31 more rows

Wie is de beste coach van voetbal? ›

Wiegman werd in 2017, 2020, 2022 en 2023 door de FIFA ook al uitgeroepen tot beste coach van het jaar.

Wie speelt er allemaal in Sleepers? ›

Sleepers (film)
Sleepers
ProducentBarry Levinson Steve Golin
ScenarioBarry Levinson
Gebaseerd opSleepers van Lorenzo Carcaterra
HoofdrollenJason Patric Brad Pitt Kevin Bacon Billy Crudup Robert De Niro Minnie Driver Dustin Hoffman Ron Eldard
22 more rows

Wie speelt Dwight in Sleepers? ›

Series Cast
Robert de Hoog...Martin Oudkerk 14 episodes, 2022-2024
Julmar Simons...Dwight 8 episodes, 2022-2023
Chems Eddine Amar...Tarik Masina 7 episodes, 2022-2023
Gijs Scholten van Aschat...Daniel Cohen 7 episodes, 2022-2024
Fahd Larhzaoui...Mohammed 7 episodes, 2023-2024
158 more rows

Wie speelt Noura in Sleepers seizoen 2? ›

Sleepers nieuwtje! 🔥 Sinem Kavus kruipt in seizoen 2 in de huid van Noura, de vrouw van Martin (Robert de Hoog). Ze neemt de rol over van Maryam Hassouni, die bekend maakte te stoppen met acteren. Later meer nieuws over de releasedatum!

References

Top Articles
Mandy Rose says she’s made $1 million since WWE release: ‘I’m the only one watching out for myself’
Classic Rock | Louder
Obituary for Mark E. Rimer at Hudson-Rimer Funeral Chapel
Pwc Transparency Report
Ray Romano Made a Movie for Sports Parents Everywhere
Msc Open House Fall 2023
Autozone Memorial Day Hours
Uconn Health Outlook
Craigslist Carpet Installers
Craigslist In Lakeland
Yasmin Boland Daily Horoscope
The Ports of Karpathos: Karpathos (Pigadia) and Diafani | Greeka
Pbr Oklahoma Baseball
Trey Yingst Parents Nationality
Oak Ridge Multibillion Dollar Nuclear Project: Largest Investment in Tennessee History
Pennymac Mortgage Investment Trust (PMT) Precio de acciones, noticias, cotización e historial de yahoo - Yahoo Finance
Pollen Count In Brandon Fl
Hannaford Weekly Flyer Manchester Nh
Las Mejores Tiendas Online en Estados Unidos - Aerobox Argentina
Circloo Unblocked
Test Nvidia GeForce GTX 1660 Ti, la carte graphique parfaite pour le jeu en 1080p
Descargar AI Video Editor - Size Reducer para PC - LDPlayer
How To Customise Mii QR Codes in Tomodachi Life?
Xiom Vega X Review & Playtesting • Racket Insight
Names of the dead: September 11, 2001
Prey For The Devil Showtimes Near Amc Ford City 14
Naval Academy Baseball Roster
Oxycontin Plush Real
Axolotls for Sale - 10 Online Stores You Can Buy an Axolotl - Axolotl Nerd
Money Rose Stencil
11000, EVV Compliance Reviews | Texas Health and Human Services
Nehemiah 6 Kjv
Hewn New Bedford
Bank Of America Financial Center Irvington Photos
What Is a Homily? | Best Bible Commentaries
Hotcopper Ixr
Shiawassee County 911 Active Events
Mudfin Village Questline
Texas Motors Specialty Photos
Dvax Message Board
Www.manhunt.cim
Rush Copley Swim Lessons
Lucky Money Strain
Ts Massage San Jose Ca
Linden Creek Golden Retrievers
The Stock Exchange Kamas
Ticketmaster La Dodgers
Old Navy Student Discount Unidays
Craigslist.com Hawaii
Dive Sports Bars Near Me
Konami announces TGS 2024 lineup, schedule
Dragon Ball Super Super Hero 123Movies
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 6667

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.